Què penso

Política municipal, el pilar de la proximitat

Jordi Cartanyà.
Jordi Cartanyà.
A vegades som poc conscients de la importància de la política municipal. La política municipal és l’engranatge fonamental per l’exercici de les polítiques de proximitat, perquè els municipis són el lloc on es resolen els problemes reals de la ciutadania. I, a ERC Valls, estem compromesos amb les vallenques i els vallencs.

Fa 4 anys vam iniciar un projecte de govern que ens ha dut a poder resoldre, en la mesura que hem pogut, les principals problemàtiques de ciutat que afecten la quotidianitat de la gent. Seria llarg destacar tots els canvis fets, potser cal destacar aquelles coses que no surten als titulars però que incideixen en el dia a dia. La millora de tot l’entorn web i l’administració electrònica, que possibilita fer tràmits on-line i aproxima l’ajuntament al ciutadà. La remodelació estructural de Serveis Socials que ha permès disminuir la llista d’espera i iniciar actuacions al carrer per fer més prevenció, per posar dos exemples. El nostre objectiu sempre ha estat treballar per millorar el benestar de les ciutadanes i dels ciutadans i per seguir fent de Valls una ciutat per viure-hi. Durant la propera legislatura volem seguir fixant-nos, encara més, en l’atenció ciutadana i projectar el futur de la ciutat que deixarem als nostres fills i als nostres néts. Queda molt per fer i per canviar i tenim ganes i disposició de liderar el projecte futur per la ciutat.

L’administració pública s’ha d’entendre com una eina útil per solucionar les necessitats de la gent. Ens hem esforçat i ens seguirem esforçant per escoltar la ciutadania, per resoldre les seves inquietuds i per transformar la vida de totes les veïnes i els veïns. L’acció i el compromís polític per ajudar als nostres conciutadans són la insígnia d’ERC Valls i estem disposats a mantenir aquests valors que ens fan forts. Creiem que la política municipal ha d’estar vinculada, sempre, al servei de les persones. I ens ha de servir per construir la República catalana que volem, cohesionada i unida.

Dimarts passat, prop de 150 persones ens vam reunir a la Casa de Cultura de Valls en l’acte de presentació del llibre de Sergi Sol, excap de gabinet del vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras: “Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures”. El líder de la nostra formació fa més d’un any que està empresonat injustament i d’aquí a pocs dies començarà el judici de la seva causa. Li demanen 25 anys de presó per contribuir a posar unes urnes i permetre que la ciutadania votés.

En aquests moments, doncs, no puc oblidar la seva figura. Personalment, vaig decidir fer al pas de posar-me al capdavant d’ERC en la política municipal de la ciutat de Valls, gràcies a dos dels homes forts que ha tingut el partit. Em vaig enganxar a la política de la mà de Josep-Lluís Carod-Rovira, em van captivar els seus discursos lúcids i debats parlamentaris punyents on defensava la idea que Catalunya la formem tots els que hi vivim, tinguem l’origen que tinguem, trencant el mite de la «Catalunya dels catalans». Però fou el model de política de l’Oriol Junqueras el que em va decidir a fer el pas a la política municipal. Comparteixo profundament les seves idees, que vinculen la política al servei, l’ètica, la generositat, l’honestedat i el treball constant i diari per millorar el dia a dia dels conciutadans. I segueixo compromès amb aquesta forma d’entendre el municipalisme.

Us convido que m’acompanyeu a la presentació oficial de la meva candidatura com a alcaldable per ERC a Valls en les properes eleccions municipals del 26 de maig en un acte tindrà lloc el proper dia 30 de gener, a les 19.30, al Teatre Principal.


Per això, us convido que m’acompanyeu a la presentació oficial de la meva candidatura com a alcaldable per ERC a Valls en les properes eleccions municipals del 26 de maig. L’acte tindrà lloc el proper dia 30 de gener, a les 19.30, al Teatre Principal. Tenim molta feina a fer i comptem amb vosaltres per construir el futur de la ciutat.Oriol Junqueras m’havia acompanyat en les dues últimes ocasions en les quals m’he presentat per liderar el projecte d’Esquerra a Valls i, aquest any, no podrà ser-hi. No obstant, el tindrem present, com també a la resta de presos polítics i exiliats, represaliats per un Estat espanyol que no entén els valors fonamentals de la democràcia.