Notícies

Jordi Cartanyà: ‘Planificar el futur de forma lúcida, engrescadora i amb la participació de la gent de Valls és garantia d’èxit’

Jordi Cartanyà.
Jordi Cartanyà.
El candidat a l’alcaldia per ERC projecta el futur de la ciutat a partir de la proximitat i la transparència, valors fonamentals de la República Catalana.
 
L’alcaldable s’acompanya del conseller d’Educació, Josep Bargalló, i de la diputada vallenca al Parlament, Raquel Sans, en la seva presentació oficial.

Raquel Sans llegeix una carta de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, adreçada als vallencs i les vallenques.

 
Jordi Cartanyà ha fet oficial la seva candidatura a l’alcaldia de Valls en un acte que ha tingut lloc, avui, al Teatre Principal de Valls. Durant la conferència, titulada: “Valls. Projecte de futur”, el candidat republicà ha volgut explicar quina és la seva visió de la ciutat i els canvis que vol dur a terme quan obtingui l’alcaldia i, ho ha fet, partint de quatre grans eixos: una ciutat de les persones, una ciutat per treballar, una ciutat per viure i una ciutat que sedueixi.
 
Partint de quina ciutat ens imaginem d’aquí a 20 o 30 anys, Cartanyà ha repassat els principals temes de ciutat en els quals vol incidir ERC Valls per “projectar la ciutat del futur”: urbanisme, ocupació, comerç, benestar, medi ambient, oci i cultura, entre d’altres, i ha subratllat: “Planificar el futur de forma lúcida, engrescadora i amb la participació de la gent de Valls és garantia d’èxit”.

-El primer bloc, “una ciutat de les persones”, defineix la situació actual de la ciutat, on hi viuen 24.100 persones: el sobreenvelliment de la població, àmbit en el que cal passar de les polítiques pal·liatives a les de prevenció; el creixement urbanístic, que s’ha d’endreçar; l’educació en valors cívics, etc. Cartanyà també ha fet referència al Pius Hospital de Valls, on s’ha de garantir un model de qualitat i d’atenció de proximitat.

-El segon bloc, “una ciutat per treballar”, es fixa en la promoció de l’ocupació des de totes les facetes: empresa, autoocupació, autònoms, formació, inserció laboral, la feina amb els col·lectius aturats per possibilitar el seu retorn al mercat laboral, etc. Actualment, hi ha un 12,57% d’atur a la ciutat i aquesta xifra s’ha de reduir. Cartanyà ha volgut destacar la creació de la marca Camp de Valls per establir sinergies amb els polígons industrials de l’Alt Camp i establir el lideratge econòmic de la comarca. També ha fet referència a la importància de la formació per l’ocupació a les empreses. I ha expressat: “Tenim per endavant molta feina a fer, però amb el convenciment que amb les idees i les aportacions de tots i totes trobarem la millor fórmula per fer de Valls un referent en la creació d’ocupació”.

-El tercer bloc, “una ciutat per viure”, posa en valor el ‘sentiment’ que els ciutadans i ciutadanes tenen sobre la ciutat: si els carrers estan nets, si és fàcil trobar-hi habitatge, etc. Per això, Cartanyà ha destacat la necessitat de planificar el manteniment i neteja de la via pública, promoure un model d’habitatge basat en la rehabilitació i l’ús de sòl urbanitzable abans de prioritzar més creixements, disposar d’habitatge a preu assequible, etc. Una ordenança de civisme o millorar la mobilitat i accessibilitat, també són dos projectes que caldrà desenvolupar.

-El quart bloc, “una ciutat que sedueixi”, posa l’accent en el desenvolupament del comerç local, que cal vertebrar; i el turisme, amb el nou Museu Casteller i la resta d’atractius turístics. Cartanyà també ha parlat sobre les mesures que s’han d’aplicar per millorar el temps d’oci de les persones, que els veïns i les veïnes trobin activitats a Valls per no haver de marxar de la ciutat. En aquest sentit, Cartanyà ha destacat que: “la ciutat exerceixi la capitalitat de comarca, però també de projectar-se com a referent al Camp de Tarragona”.
 
Cartanyà ha tancat l’acte insistint en dos grans temes: la seguretat ciutadana i les dones. En el primer cas, ha recordat la macrooperació policial que va tenir lloc ahir a Valls en la lluita contra el tràfic de drogues i ha expressat la necessitat de seguir treballant en aquest camí però també per prevenir furts i robatoris. En el segon cas, el candidat republicà ha subratllat la importància de treballar transversalment per visibilitzar el paper de les dones i emprendre accions per prevenir les conductes sexistes.
 
El projecte que ERC Valls vol per la ciutat encaixa amb els valors de la República Catalana: proximitat, atenció a les persones, participació, honestedat, uns valors que han de permetre a ERC Valls, arribar a l’alcaldia i construir un projecte comú perquè “l’Ajuntament és la casa de totes i tots”. I, amb aquesta voluntat d’apropar-se a la ciutadania ha expressat que: “Aquest futur de la ciutat l’hem de dibuixar entre totes i tots. I, per això, des d'ERC volem saber què en penseu. I, sobretot, ens agradaria que fóssiu protagonistes de la transformació que volem per Valls”.  Per Cartanyà és essencial la política municipal: “la trinxera on es resolen els problemes reals de la ciutadania”.
 
Per tancar l’acte, Cartanyà ha recordat que fa 4 anys que ERC va entrar al govern, amb totes les limitacions que ha suposat tenir tan sols 4 dels 13 regidors de l’equip de govern i un soci de govern. Tot i això, ha subratllat que: “estem preparats per assumir l’alcaldia. Hem après molt sobre la política municipal i volem seguir aprenent al vostre costat. Som un equip amb ganes de treballar i amb el compromís de potenciar l’atenció a les persones, que són la nostra prioritat”.
 
Carta de Carme Forcadell

Jordi Cartanyà s’ha acompanyat del conseller d’Educació, Josep Bargalló, i de la diputada vallenca, Raquel Sans, que ha presentat l’acte. També han assistit a la conferència representants territorials del partit. Raquel Sans ha llegit una carta de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, adreçada als vallencs i les vallenques, en la qual afirmava: "Us demano perseverança. Hi ha tant a guanyar que no ens podem permetre el desànim ni un segon! El gran capital d’aquest país sou vosaltres. Sou totes i cadascuna de les persones que dediqueu part del vostre temps i dels vostres recursos a treballar per la democràcia i la llibertat. I aquest, és un gran capital".
 
L’assemblea local del partit va escollir Cartanyà, per unanimitat de vots, el mes de juliol passat, sense que es presentés cap altra candidatura en les eleccions primàries que va celebrar la secció local d’ERC Valls.
 
Cartanyà serà alcaldable per tercera vegada. L’any 2011 va entrar com a regidor a l’Ajuntament de Valls i, des del 2015, és el primer tinent d’alcalde i regidor de Benestar Social i d’Habitatge, en un consistori on ERC compta amb 4 regidors que gestionen 6 regidories. Actualment, també és diputat i president del grup d’ERC a la Diputació de Tarragona.
 
El perfil del candidat
 
Jordi Cartanyà Benet (Valls, 6 de desembre del 1965) és casat i té tres fills. Va estudiar Fisioteràpia a l’EU Gimbernat. Ha treballat al Pius Hospital de Valls entre d’altres centres hospitalaris i educatius. Era gerent, productor i actor de la companyia d’espectacles Pa Sucat, que ell mateix va crear amb altres vallencs l’any 1986. Regidor de l’Ajuntament de Valls des del 2011. Ha participat activament en diverses entitats com l’Esplai 4 Baixos, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, l’AMPA de l’Enxaneta, l’AMPA de l’IES Jaume Huguet i la parròquia de Sant Joan. És soci de l’ANC i l'Òmnium Cultural.