Què penso

Seduïts per l’Oriol i la Carme

Jordi Cartanyà.
Jordi Cartanyà.
ESCALF MUTU
Quan estareu llegint aquestes línies, els nostres presos i preses polítics segurament ja seran camí de Madrid per comparèixer davant d’una sala penal, on se’ls obligarà a passar comptes sense haver comès cap delicte. Quedaran enrere uns quants mesos de mobilitzacions permanents a tocar de les tres presons catalanes on, fins ara, romanien injustament tancats. I vindran setmanes, potser mesos, de llunyania, de fredor. Tan ells com els milions de catalans i catalanes que esperem la seva absolució i llibertat necessitem l’escalf mutu. Ells, el nostre, però nosaltres, el seu. Per això, dimarts passat al Sant Jordi Club de Barcelona, el que vam fer tots plegats i plegades va ser justament un acte per sentir el nostre líder i els seus pensaments, l’Oriol Junqueras, una mica més a la vora, encara que fos només en forma d’holograma i a través de la veu coral de mitja dotzena de persones properes com el seu germà.
 
DRAGON KHAN
Certament aquesta setmana ha sigut per a mi com un Dragon Khan d’emocions i sentiments. Mentre el trasllat dels presos i les preses m’ha fet sentir decebut i trist, les paraules de l’Oriol Junqueras en la conferència de dimarts van ser una injecció col·lectiva de moral i d’empenta per seguir endavant. I l’endemà, al Teatre Principal de Valls, on vaig presentar-me com a alcaldable a la meva ciutat, vaig tornar a experimentar la impotència de no poder comptar amb l’amic Oriol a dalt de l’escenari com ara fa quatre anys, però al mateix temps vaig absorbir les bones vibracions de la gent que em va acompanyar a la platea, i vaig rebre una bona dosi d’ànims amb les paraules de la Carme Forcadell. En una carta adreçada als vallencs i les vallenques, llegida per l’amiga i diputada Raquel Sans, la presidenta del Parlament ens deia: “Us demano perseverança. Hi ha tant a guanyar que no ens podem permetre el desànim ni un segon! El gran capital d’aquest país sou vosaltres. Sou totes i cadascuna de les persones que dediqueu part del vostre temps i dels vostres recursos a treballar per la democràcia i la llibertat. I aquest, és un gran capital”.
 
Com, en aquesta mateixa direcció, també van ser sàvies les paraules de l’Oriol Junqueras en la seva conferència: “Us necessitem enèrgicament il·lusionats, com ho estàveu abans de l’1 d’octubre. I n’heu d’estar perquè cal, i perquè és el que més mal els fa als qui ens volen derrotats. Cal que visquem la repressió que estem patint com una etapa necessària cap a la victòria. Ni plors, ni laments, no vull veure mai més la derrota als vostres ulls, en cap de les persones que us estimeu el país i la vida, que us estimeu la gent, que estimeu la justícia i la llibertat”. Segur que, com jo he experimentat en la meva pell, allò que ens diuen l’Oriol i la Carme ha arribat als caps i als cors de milers i milers de persones d’aquest país que necessitem les piles ben carregades per afrontar els temps que vénen.
 
VELOCITAT DE CREUER
Amb el judici de la vergonya a tocar i les eleccions municipals a l’horitzó, que sempre tenen un punt d’incertesa, necessitem més que mai la lucidesa i la força dels líders que ens han ajudat a arribar on som, molt a prop de la República Catalana si tenim en compte la velocitat de creuer amb la qual ha avançat, i avança, el moviment independentista al nostre país. Són aquesta participació ciutadana, aquesta implicació i aquesta energia positiva a la qual es referien la Carme i l’Oriol les que ens calen per projectar el Valls del futur. Com vaig dir, l’hem de dibuixar entre totes i tots. I, per això, des d’ERC volem que tots els vallencs i les vallenques siguin protagonistes de la transformació que la ciutat necessita.
 
Ser alcalde d’una ciutat com Valls és una gran responsabilitat i un gran repte, ja que comporta encapçalar un projecte ambiciós per dirigir la ciutat cap on volem que sigui d’aquí uns anys, que esdevingui un referent en el Camp de Tarragona, com bé va dir dimecres al Teatre Principal el bon amic i conseller Josep Bargalló. Els valors republicans són la clau d’aquest canvi. Des dels municipis republicans construirem el país que volem i que la Carme i l’Oriol ens projecten amb les seves paraules. Així farem que Valls sigui una ciutat per les persones, per treballar, per viure-hi, una ciutat que sedueixi. De la mateixa manera que els nostres i les nostres líders, ara injustament tractats per l’Estat antidemocràtic, ens sedueixen dia a dia amb el seu exemple.