Notícies

Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls acorden concórrer en una mateixa llista en les eleccions municipals

Els dos grups polítics signen un acord de col·laboració per sumar forces en l’àmbit municipal i construir el futur de la ciutat.

Anna Mateu, Andreu Garcia, Núria Gavarró, Ramon Font i Jordi Cartanyà.
Anna Mateu, Andreu Garcia, Núria Gavarró, Ramon Font i Jordi Cartanyà.

L’alcaldable d’ERC, Jordi Cartanyà, i el màxim representant de Compromís per Valls, Ramon Font, han escenificat l’acord aquest matí, al local d’ERC, com a resultat de molts mesos de negociacions entre ambdues formacions, que s’han apropat ideològicament tant en l’àmbit nacional per la defensa de la independència de Catalunya i els valors republicans com en els temes específics de ciutat.

L’acord és de caràcter municipal i se signa sota el nom d’Esquerra Republicana de Catalunya – Compromís per Valls - Acord Municipal (ERC CxV – AM) per a quatre anys. En aquest sentit, l’entesa es materialitzarà amb la incorporació de vuit membres de Compromís per Valls a la llista de 31 integrants en la qual ja fa temps que treballa Esquerra Valls.

A més, els dos equips s’uniran per configurar el programa electoral i establir els projectes de ciutat, “prioritzant els àmbits que preocupen a la ciutadania com ocupació i empresa, via pública, educació, benestar social, igualtat, mobilitat, cultura, etc”, tal i com han assenyalat. I, per això, l’alcaldable d’ERC ha destacat, també, que el canvi de rumb en el projecte de ciutat només es podrà fer des de l’alcaldia: “amb el govern de la ciutat podrem tirar endavant molts més projectes i tindrem encara més força per impulsar les transformacions que necessita Valls per ser una ciutat que sedueixi”. En aquest sentit, Cartanyà ha recordat els 4 regidors d’ERC enfront els 9 dels socis de govern i que, tot i que els projectes acordats s’han portat a terme amb èxit, ERC no ha pogut fer tot el que volia.

Durant les properes setmanes, es donaran a conèixer els noms de les persones (entre les quals també hi haurà independents) que configuraran la llista, i les posicions que ocuparan. Cal recordar que, el passat 30 de gener, Jordi Cartanyà es va presentar, oficialment, com a alcaldable, i que l’actual regidora de Participació Ciutadana i Igualtat, Núria Gavarró, serà la número 2.


La llista estarà configurada pel 50% de dones i el 50% d’homes. Tant Esquerra com Compromís per Valls s’han compromès a mantenir la paritat.

Cartanyà i Font han destacat la voluntat d’entesa i consens entre els dos partits després de les diverses reunions que s’han mantingut per posar en comú un projecte de ciutat que engresqui, i per dibuixar el Valls del futur. Per Cartanyà és essencial “establir complicitats” entre ambdues formacions i la “confiança mútua” i també s’ha mostrat content del resultat de l’acord posant en valor l’ètica, l’honestedat i la transparència. Per la seva banda, Font ha destacat que s’hagi prioritzat la “col·lectivitat” per davant de la “individualitat” i també s’ha mostrat satisfet d’un acord que permetrà sumar esforços.