Notícies

Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls proposen la construcció de nous equipaments per millorar l’atenció sanitària

El model sanitari del futur passa per encaminar-se cap a la salut comunitària amb l’objectiu de prevenir problemàtiques. La coordinació entre els diferents centres es considera fonamental per assegurar la qualitat assistencial dels usuaris.

Dèbora Fernández, Jordi Cartanyà i Susanna Expósito.
Dèbora Fernández, Jordi Cartanyà i Susanna Expósito.

Esquerra Valls i Compromís per Valls han presentat, avui, la proposta de model sanitari que volen projectar per la ciutat de Valls i, en aquest sentit, l’alcaldable, Jordi Cartanyà, ha exposat que “el de la salut és un tema que no ens podem prendre a la lleugera perquè en algun moment o altre de les nostres vides hem necessitat o necessitarem una assistència sanitària que resolgui les nostres dolències o malalties o les de la nostra família, amics o gent propera”, de manera que resulta evident que “tots volem que ens atenguin amb els recursos adequats i els millors professionals, i també amb la màxima celeritat”.

El projecte de l’àmbit de la salut gira entorn dels equipaments necessaris per oferir l’assistència sanitària òptima per cada pacient. Cartanyà ha recordat que les infraestructures s’estan envellint i, per això, es proposa la construcció de nous equipaments “que s’adaptin al paradigma de la salut del segle XXI”: un nou centre sociosanitari, un CAP més gran i un nou hospital amb l’objectiu de “garantir la sostenibilitat del sistema públic de salut i, alhora, aconseguir dues coses fonamentals per l’usuari: tenir els millors professionals per atendre’l i la proximitat en l’atenció”.

Cartanyà també ha fet èmfasi en la necessitat que els professionals aconsegueixin l’excel·lència en el seu camp formant-se constantment, sobretot, en l’aplicació de nous mètodes basats en potenciar l’ús de les tecnologies per reduir l’hospitalització i millorar el temps de diagnosi. En aquest sentit, Susanna Expósito, militant d’ERC i responsable de facturació de l'Hospital, ha subratllat que “una bona coordinació entre els diferents nivells professionals de l’àmbit de la salut i entre els diferents equipaments i centres permet oferir una millor cobertura i atenció que, a més, es fa d’una manera més transversal i completa. Cal integrar els sistemes d’informació entre els diferents centres per establir bones línies de comunicació”.

Per tant, per “no oblidar que els professionals sanitaris estan el servei del pacient”, Cartanyà ha expressat que el model de salut pública ha de conduir cap a un model de salut comunitària. I, en aquesta mateixa línia s’ha expressat Dèbora Fernández, militant d’ERC Valls i treballadora social sanitària, quan ha expressat que: Hem d’estar atents a les dificultats de les persones i intentar arribar a la base del problema que, moltes vegades, comença amb un petit malestar. Fins ara, s’ha tendit a recórrer a la medicalització per tot, però en realitat, la solució a molts problemes es troba en la mateixa comunitat: la xarxa, els actius de cada ciutat i poble”.

Cartanyà, ha assenyalat que “si volem un servei assistencial de primera, és a dir, de qualitat, hem de treballar en tots aquests aspectes: aconseguir uns equipaments capdavanters on hi treballin professionals excel·lents que es preocupin per oferir una atenció sanitària comunitària, que és la que permet prevenir els problemes de salut”.