Notícies

ERC Valls compleix el 95% dels projectes propis inclosos en l’acord programàtic de govern del 2015

El document incloïa 30 propostes i ara Esquerra fa balanç per explicar quines d’elles s’han executat durant els últims quatre anys. També s’han completat el 59% dels projectes de ciutat compartits entre les dues formacions que governen l’Ajuntament.

Els quatre regidors, avui.
Els quatre regidors, avui.

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Valls ha fet balanç, avui, de l’acord programàtic de govern per a la ciutat que es va signar amb CiU el 17 de juny del 2015 i que va permetre els republicans implementar les mesures i propostes del seu programa electoral, i alhora començar a introduir noves maneres de fer en la política municipal des de les sis regidories que gestionen els quatre regidors del grup municipal, edificant un Ajuntament amb les ‘parets de vidre’.

La formació ha valorat el grau de compliment dels projectes i propostes que es van signar fa quatre anys amb l’objectiu de ‘passar comptes amb els vallencs i les vallenques’, segons ha afirmat Jordi Cartanyà, primer tinent d’alcalde i regidor de Benestar Social i d’Habitatge, i novament alcaldable per ERC Valls. ‘Hem potenciat -ha dit Cartanyà- unes polítiques públiques que han atès les necessitats de tots els vallencs i les vallenques partint de valors tan fonamentals com la transparència en la gestió dels recursos públics, la confiança, la responsabilitat, la proximitat i la participació, posant les persones en el centre de les polítiques públiques, com per exemple les d’habitatge i benestar social que han estat responsabilitat meva directa’.

L’acord contemplava l’execució de 30 propostes: 10 projectes de ciutat i 5 més que, per la seva transversalitat, també s’hi poden considerar; a més, altres 5 depenien exclusivament d’ERC i 10 de CiU. ERC Valls ha donat compliment de la feina que s’ha fet fins avui. Del total de 15 projectes de ciutat compartits, se n’han completat el 59%:

-Projectes realitzats: Museu Casteller; rehabilitació de l’església del Carme; obres a la zona del Passeig dels Caputxins; planificació de la tercera zona esportiva de Valls a ponent i sud de la ciutat; nova senyalització urbana, i creació de la Regidoria de Participació Ciutadana i els pressupostos participatius.

-Projectes en procés: rehabilitació de l’edifici de Ca Xapes; cerca d’espai municipal adequat per ubicar i ampliar les dependències de la Policia Local; recuperació de les muralles medievals; nova pista poliesportiva a la zona del Vilar, i estudi del model de gestió del Pius Hospital.

-Projectes pendents: cerca de lloc al Barri Antic per ubicar l’Escola de Música; Centre Cívic al Barri Antic; Casa de la Festa, i Fàbrica Cultural.

Propostes exclusives

En el cas de les 5 propostes de ciutat que depenien exclusivament d’ERC Valls, el nivell de compliment se situa en el 95%: quatre s’han fet al 100%.

Òscar Peris, regidor de Comerç i Turisme, ha explicat que s’ha complert el compromís de ‘millorar la coordinació entre els diferents agents implicats per potenciar el comerç i dotar de poder de decisió el Consell de Comerç’ i alhora ‘s’ha donat un nou impuls a l’Oficina de Turisme’, després que els estudis de la URV desaconsellessin impulsar el Patronat de Turisme. ‘També hem promogut la marca turística de ciutat’, ha afegit.

Núria Gavarró, regidora de Participació Ciutadana i Igualtat, ha expressat que ‘els vallencs i les vallenques són més a prop de les polítiques públiques que s’executen a través de l’Ajuntament gràcies a les iniciatives que hem dut a terme a partir dels pressupostos participatius’. L’acord programàtic de govern contemplava la creació de la Regidoria i, no només s’ha complert amb aquest compromís, sinó que s’han impulsat els pressupostos participatius. Gavarró ha expressat que ‘els pressupostos participatius venien per quedar-se i la prova és que, no només s’han quedat, sinó que a més, també han crescut’.

L’Ajuntament també ha impulsat un procés de transformació digital. Ara, és més accessible i proper a la ciutadania, i l’administració pública és més àgil i eficient. Francesc Anguela, regidor de Transparència i TIC i de Mobilitat ha manifestat que ‘hem obert la ràdio municipal online, hem fet una nova web municipal, hem impulsat el portal de la transparència i hem millorat els tràmits online a través de la seu electrònica’. I en Mobilitat, ‘hem treballat per aconseguir una ciutat més sostenible, eficient i segura’.

Jordi Cartanyà ha conclòs que ‘durant aquests quatre anys hem obtingut experiència de govern. Tenim capacitat de gestionar un govern municipal que necessita plantejar-se nous reptes i encarar el futur de Valls amb rigor per millorar, encara més, la vida quotidiana dels vallencs i de les vallenques. I, precisament això, construir el nou model de ciutat, és el que farem quan el 26 de maig guanyem l’alcaldia’.