Què penso

Aquest 28A votem per guanyar

Avui tanquem la campanya electoral de les eleccions espanyoles. D’aquí a dos dies, els catalans i les catalanes tornarem a exercir el nostre dret a votar i ho hem de fer amb la lògica i la coherència que requereix una contesa electoral.

No és propi d’un estat que vol ser democràtic que tinguem els nostres líders polítics a la presó o a l’exili només perquè l’1O complissin el mandat del poble i posessin les urnes per votar, en referèndum, la independència de Catalunya.

La Junta Electoral Central ha permès que els presos polítics poguessin fer campanya electoral. Per tant, hem pogut veure i escoltar l’Oriol Junqueras i el Raül Romeva i hem comprovat que el seu missatge és tant o més encoratjador que abans que els privessin de llibertat. La seva serenitat i la seva fortalesa en el discurs ens han donat els ànims que necessitàvem per afrontar una jornada electoral en la qual els catalans i les catalanes ens hi juguem molt.

Hem hagut de conformar-nos en veure’ls i escoltar-los a través d’una pantalla, però el seu discurs segueix sent nítid, potent, engrescador i, sobretot, ple de dignitat, una dignitat que només poden transmetre aquells que estan tancats en una cel·la però que se saben innocents i que no s’arronsen davant de la repressió i de les injustícies.

Després de 88 anys, Esquerra Republicana pot situar-se com a primera força a Catalunya. Hem de fer-ho possible perquè aquest cop, el vot útil som nosaltres. Ens hi juguem molt i hem d’anar a Madrid (1) per defensar el que volem com a país: és evident que hem de mirar d’aturar la dreta reaccionària, la del ‘trifachito’ (PP, C’s i Vox), per evitar que retallin, encara més, els nostres drets i les nostres llibertats; (2)  per frenar el PSOE, que tan còmplice ha sigut de l’aplicació del 155 i (3) per condicionar les polítiques públiques que es fan des del govern de l’Estat perquè el nostre autogovern està en perill, però també el nostre projecte de convertir Catalunya en una república plena i aconseguir una independència total.

Per tant, hem de guanyar aquestes eleccions i totes les que vinguin perquè això ens dóna l’oportunitat de donar una missatge al món. És evident que tenim un problema, però és un problema polític que hem de resoldre des de la política: i no pot ser d’una altra manera que des d’una actitud dialogant i pacífica, com sempre fem Esquerra Republicana. Ho tenim a tocar i ho hem de fer possible. Hem de guanyar les eleccions d’aquest diumenge, 28 d’abril, per continuar el nostre camí cap a la República Catalana, per poder fer-la efectiva.

I només podrem fer efectiva la república catalana si, a més, tenim la confiança de la ciutadania. Això vol dir que hem de seguir treballant per eixamplar la base independentista perquè com més siguem, més força tindrem per aconseguir el que volem i menys arguments tindran per negar-nos un dret tan fonamental com el de l’autodeterminació.

Esquerra Republicana sempre ha treballat per sumar gent a la causa independentista. Eleccions rere eleccions hem teixit complicitats per construir un projecte ampli i fort. Som garants de la república i de la independència: fa 88 anys que ho defensem i hem de seguir per aquesta via, la d’eixamplar la base per arribar a ser tants que sigui indiscutible i no ens puguin seguir retallant més drets i llibertats.

Espanya és forta en repressió i en poders fàctics, en escapçar llibertats. Les reminiscències franquistes de la majoria de partits de l’Estat són flagrants, però nosaltres som forts en guanyar eleccions i en democràcia. Aquest 28 d’abril hem de guanyar perquè a Tarragona si no guanya ERC ho farà el PSC, que en aquests moments no és garantia de res.

 

Després, vindran les eleccions municipals. El dia 26 de maig tindrem l’oportunitat de portar el projecte republicà als ajuntaments. Esquerra Republicana hi presentem més llistes que mai, un total de 807 candidatures decidides a construir la república des dels pobles i les ciutats de Catalunya.

Som la primera força en llistes a tot el país i estem disposats a guanyar les alcaldies per construir el projecte republicà basant-nos en els valors de l’ètica, la transparència i la proximitat. Al Camp de Tarragona

Ara toca guanyar, guanyar i guanyar. Hem de tenyir de groc els municipis de Catalunya!