Què penso

Guanyar, guanyar i guanyar!

Guanyar, guanyar i guanyar!
Guanyar, guanyar i guanyar! | José Carlos León

Els resultats electorals del 28A han sigut més que positius per Esquerra Republicana. Hem guanyat les eleccions espanyoles a Catalunya. Us adoneu del que això significa? Un partit independentista és primera força per anar a Madrid a seguir reivindicant els nostres drets i llibertats, la independència, la república catalana que volem.

1.015.355 gràcies! Gràcies per confiar en Esquerra Republicana, per sumar-vos i acompanyar-nos en aquest projecte, per tenyir de groc tot Catalunya. Com a partit, sentim una gran responsabilitat per aquesta confiança que ens heu fet. Agafem el compromís de seguir treballant incansablement fins aconseguir els nostres, els vostres, objectius!

El primer pensament que vaig tenir després de veure els resultats electorals de diumenge passat va ser per l’Oriol Junqueras, pel Raül Romeva i per la Marta Rovira, que ens van esperonar a guanyar aquestes eleccions i ho vam aconseguir.

Però no ens podem aturar perquè seguim tenint presos polítics: Oriol Junqueras, Raül Romeva, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. La (in)justícia espanyola els té segrestats per defensar el dret a l’autodeterminació, per defensar un dret tan democràtic com el de votar. L’1O ho van fer possible i, ara, estan tancats a la presó per seguir el mandat del poble.

No podem oblidar, tampoc, que tenim exiliats: Marta Rovira, Carles Puigdemont, Toni Comín, Meritxell Serret, Lluís Puig Gordi i Anna Gabriel, que s’han refugiat a Europa perseguits per un Estat espanyol repressor i censor. En aquest judici de la vergonya, on ara hi tenim 4 diputats i un senador, ens jutgen a tots i a totes!

A Catalunya, l’opció dels qui volem votar un referèndum (ERC, Junts per Catalunya, CUP i Podem) hem sumat el 54% dels vots. Una lectura molt important que a Madrid s’han de començar a prendre seriosament per asseure’s a parlar i trobar una solució raonada i dialogant d’un conflicte polític que s’ha de resoldre des de la política (i no des del Tribunal Suprem).

Esquerra Republicana fa temps que segueix l’estratègia de consolidar el vot a les àrees metropolitanes. Durant la campanya electoral del 21D vaig dirigir la campanya a la demarcació de Tarragona i vam aconseguir situar-nos com a segona força. Ara, hem aconseguit ser primera força. Estic convençut que aquest és el camí correcte: sumar gent a la causa i guanyar a les àrees metropolitanes.

Com ens ha demanat l’Oriol Junqueras, ens toca guanyar totes les eleccions. Les del 28A han sigut les primeres, però estem en plena primavera republicana. La república catalana que volem l’hem de fer sentir a tot el món, però també l’hem de construir des del municipalisme, l’hem de guanyar pas a pas. El 26 de maig venen les eleccions europees i també municipals, on hem d’aconseguir que hi hagi el màxim de governs locals que defensin el model republicà.

Per això, Esquerra Republicana de Valls treballem fort per guanyar l’alcaldia i governar amb l’experiència de i la capacitat de gestió pública que ja tenim i per construir un nou model de ciutat del futur, una ciutat que sigui de les persones, per viure-hi, per treballar-hi, que sedueixi.

No podem afluixar, encara ens queda molta feina per fer, perquè ens hi seguim jugant molt. A Valls heu cregut en el projecte republicà 3982