Notícies

Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls presenten les 31 persones de la llista per a les eleccions municipals

Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls presenten les 31 persones de la llista per a les eleccions municipals
Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls presenten les 31 persones de la llista per a les eleccions municipals | José Carlos León

Les dues formacions donen a conèixer un equip conjunt de candidats i candidates que, des de la humilitat, l’honestedat, la generositat i l’entusiasme, volen construir la república des del municipalisme.

La candidatura té un projecte compartit de ciutat i una visió similar de país.

L’acte, celebrat al Convent del Carme aquest dilluns al vespre, ha comptat amb el suport de Helle Kettner, candidata a les eleccions al Parlament Europeu per Tarragona. S’ha donat a conèixer l’eslògan de campanya: ‘Estem PER TU’.

 

Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls han escenificat l’acord per concórrer en una candidatura conjunta a les properes eleccions municipals del 26 de maig amb un acte al Convent del Carme, en el qual s’han donat a conèixer totes les persones que configuren la llista.

Jordi Cartanyà, cap de llista, ha expressat que “som un equip amb experiència de govern i amb capacitat de gestió de l’administració pública municipal i que aquesta és “una candidatura guanyadora” i amb un estil propi i entusiasta per “recuperar el sentiment de pertinença a Valls”.

Ambdues formacions tenen un projecte comú per a Valls; una visió similar de país per fer camí cap a la independència de Catalunya i la construcció de la república catalana; i compten amb un equip de gent que està format per persones disposades a tot per complir amb aquest projecte compartit.

 

Projecte de ciutat

Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls fa mesos que treballen per configurar una candidatura cohesionada que permeti “dissenyar un projecte de ciutat que engresqui, que sedueixi”.

I, això, es vol fer “estant al costat de les persones”, ha explicat Cartanyà, que ha fet una crida a la participació dels vallencs i de les vallenques perquè aquest projecte, que ha de contribuir a resoldre els problemes reals de la gent, “no el podem fer sols, l’hem de dissenyar escoltant la ciutadania, treballant per atendre les necessitats reals dels vallencs i de les vallenques, escoltant les seves peticions i fent-los partícips d’un projecte comú. Aquesta és la nostra manera de treballar, no en coneixem cap altra”.

Per això, l’eslògan de campanya és “Estem PER TU”, perquè es tracta de tirar endavant el projecte de ciutat amb la col·laboració i complicitat de la ciutadania, seguir transformant Valls i planificar-ne el futur “perquè sigui una ciutat on s’hi pugui passejar, en la qual els carrers estiguin nets; una ciutat que tingui espais verds i la cultura sigui accessible a tota la ciutadania; on els emprenedors puguin obrir els seus negocis; una ciutat que torni a exercir la capitalitat de comarca i que es projecti al Camp de Tarragona”, ha explicat Cartanyà.

 

Projecte de país

El projecte que comparteixen Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls també té un enfoc de país. Cartanyà ha recordat els presos polítics i exiliats i ha assenyalat que tots demanen que se segueixi treballant per fer créixer la base independentista i republicana des del municipalisme.

En aquest sentit, l’alcaldable ha expressat que “confiem profundament amb les polítiques municipals perquè són sinònim de proximitat” i que és des de la política municipal que es poden “resoldre de manera directa els problemes reals de la gent, els problemes del dia a dia”. Per això, ha seguit explicant que Valls ha de ser el mirall de la república catalana vinculada, sempre, al servei a les persones i als valors republicans: l’ètica, la transparència, l’honestedat, la proximitat”.

 

Les persones

Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls han configurat una candidatura “plena de gent compromesa amb la ciutat i il·lusionada per transformar-la des de la humilitat però sabent que podem fer grans coses junts”. Són persones que tenen l’energia, la il·lusió i el compromís per fer de Valls una ciutat que sedueixi. Són homes i dones de totes les edats i amb experiències professionals i vitals molt diverses però que volen treballar per un projecte comú: dissenyar el futur de de la ciutat, que se l’imaginen “dinàmica, transformadora, moderna”.

Es tracta d’una llista totalment paritària, formada per 15 dones i 16 homes amb edats compreses entre els 18 i els 66 anys. Hi són representades moltes generacions, i la mitjana d’edat és de 46 anys. A més,  de l’1 al 31 són persones vinculades a diferents àmbits professionals: empresa, educació, salut, treball social, comunicació, cultura, comerç, universitat, sindicalisme i esport, entre molts d’altres.

Des de la primera a l’última, les persones que integren aquesta llista “són gent treballadora i implicada amb la ciutat. Ho han demostrat i ho demostren cada dia perquè la majoria estan vinculades al teixit associatiu de Valls” i, per tant, en coneixen la seva realitat, les seves necessitats, les seves mancances, les seves fortaleses. “Totes són persones de grans conviccions que treballen per la defensa dels drets i llibertats de tots els ciutadans i totes les ciutadanes”, ha expressat Cartanyà.

Per acabar, l’alcaldable ha expressat que “el 26M tenim l’oportunitat de guanyar el govern de la ciutat i us asseguro, us assegurem, que ens hi estem deixant la pell per aconseguir que Valls camini cap al futur que volem pels nostres fills i néts”. I per això, ha posat en valor l’acord amb el qual Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls han arribat per concórrer en un projecte comú en les properes eleccions municipals. En aquest sentit, Cartanyà ha posat en valor la “generositat” de la gent del Ramon Font, número 4 de la llista, i la bona sintonia entre tots els membres de l’equip perquè aquest projecte va de “sumar energies, esforços, pensaments, però sobretot la il·lusió de dissenyar el futur de Valls”.

Cartanyà també ha fet especial esment de la persona que tanca la llista en el lloc 31, l’exalcalde republicà de Valls del 1995 al 2001, Jordi Castells, el primer alcalde republicà a la ciutat des del restabliment de la democracia, que “ens aportarà la seva experiència i els seus coneixements”.

Finalment, l’alcaldable d’Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls ha conclòs que “volem bastir una ciutat per a les persones, una ciutat per treballar i viure, una ciutat que sedueixi, perquè planificar el futur de forma lúcida, engrescadora i amb la participació de la gent de Valls és garantia d’èxit”.

Helle Kettner, candidata a les eleccions al Parlament Europeu per Tarragona, ha acompanyat tots els membres de la llista en l’acte al Convent del Carme. Kettner és una periodista d’origen danès que viu a Tarragona des de fa uns quants anys. Durant l’aplicació del 155, va perdre la seva feina al Diplocat, que s’ha tornat a posar en marxa recentment.

La candidata tarragonina a les Europees ha destacat els seus vincles amb Valls durant l’1 d’Octubre i ha posat de manifest la importància de tenir una bona representació en les institucions europees per poder defensar els drets i la llibertat de tots els catalans i totes les catalanes.

Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls presenten les 31 persones de la llista per a les eleccions municipals
Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls presenten les 31 persones de la llista per a les eleccions municipals
Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls presenten les 31 persones de la llista per a les eleccions municipals
Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls presenten les 31 persones de la llista per a les eleccions municipals