Notícies

Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls volen fer accessible l’esport, la cultura i l’oci a tota la ciutadania

Més espectacles de carrer i gratuïts, recuperar la coordinadora de festes i crear la Casa de la Festa i els espais Narcís Oller i Robert Gerhard són algunes de les propostes culturals més destacades. Fer un parc de salut a l’entorn dels torrents, obrir les pistes escolars a la pràctica esportiva fora d’horari lectiu, establir un pla de manteniment d’instal·lacions i potenciar l’esport femení, els projectes esportius.

Font, Cartanyà, Magrinyà, Vidal, Blasco i Andreu, avui al Vilar.
Font, Cartanyà, Magrinyà, Vidal, Blasco i Andreu, avui al Vilar.

El cap de llista d’Esquerra Republicana Valls (ERC) i Compromís per Valls (CxV), Jordi Cartanyà, acompanyat pels membres de la candidatura Ramon Font, Andreu Garcia, Letícia Vidal, Francesc Blasco i Nil Magrinyà, han presentat aquest matí a la zona del Vilar de Valls el programa d’esports, cultura i oci que proposen per al següent mandat municipal a l’Ajuntament. L’objectiu principal és fer accessible aquests tres àmbits a tota la ciutadania, segons han explicat just en un indret de la ciutat on conflueixen tots tres.

“ERC i CxV volem apropar la cultura a tots els vallencs i vallenques, perquè només així, tindrem una societat crítica”, ha exposat Jordi Cartanyà. L’alcaldable ha manifestat que se seguirà treballant per tenir una programació cultural estable a la ciutat, però també “vetllarem per què la cultura estigui a l’abast de tothom” i, per això, “potenciarem encara més els espectacles de carrer i gratuïts (teatre, música, art i altres disciplines no tan visibles) per tenir una programació estable de petit format que arribi a tothom”. 

Cartanyà ha afegit que “volem una ciutat dinàmica, en la qual sempre hi passin coses. I ho volem fer amb la complicitat dels comerços i establiments de restauració de la ciutat per fer de Valls un pol d’atracció cultural de referència del territori i un referent en l’oci”. Alhora ha valorat positivament el model festiu de Valls, que és “hereu de la reforma que va impulsar Jordi de Bofarull al seu moment”, però ha matisat que “hi ha aspectes que hem de millorar. Per tant, fomentarem la cultura participativa. És imprescindible recuperar la coordinadora de festes per fer aquest salt qualitatiu”.

Sobre el patrimoni festiu popular i tradicional de gran valor que té Valls, el candidat ha dit que “hem de donar-lo a conèixer, tant des de les escoles, com ja es fa educant en la cultura tradicional i popular, com des de l’Ajuntament, fent-ne difusió exterior i, per això, insistim en la creació de la Casa de la Festa”. Així mateix, ha destacat la importància dels Museus de Valls i Casteller, però ha parlat d’anar més enllà i “crear els espais Narcís Oller i Robert Gerhard per difondre el valor literari i musical d’aquests dos artistes vallencs”.

L’apartat d’esports, que ha exposat Ramon Font, número 4 de la llista, es fonamenta en la manera de fer d’ERC i CxV, que promouen els hàbits de vida saludables posant a disposició dels vallencs i de les vallenques espais per a la pràctica de l’esport a l’aire lliure i amb l’objectiu que tothom pugui practicar activitat física.

Font ha explicat: “Volem dissenyar un parc de salut a l’entorn dels torrents que servirà per recuperar les zones verdes i tenir una ciutat més agradable. Volem senyalitzar correctament senders i camins perquè siguin segurs i s’hi pugui practicar l’esport a l’aire lliure”. Ha afegit que se seguiran potenciant activitats físiques i de l’esport en comú, com les bicicletades o caminades populars, amb l’objectiu de cohesionar el teixit social de Valls.

Sobre la manca d’equipaments esportius, Font ha assegurat que “per criteris de gestió responsable, volem aprofitar els que tenen les escoles, que s’han de millorar, i obrir-los a la ciutadania i també als escolars fora d’horari lectiu i als clubs esportius perquè tothom en pugui fer ús”. També ha dit que es farà un pla de manteniment de les instal·lacions i s’abordarà de forma urgent la reforma i millora de la pista coberta del Vilar.

Finalment, Ramon Font ha exposat que en l’àmbit esportiu “hem de tenir una perspectiva més feminista, que ha de contribuir a aconseguir aquesta igualtat que volem entre homes i dones. És evident que la pràctica de l’activitat física ha d’enfocar-se, també, cap a la igualtat. Per això, potenciarem l’esport femení”.