Què penso

Els nostres projectes

Jordi Cartanyà, amb el seu equip, dimecres passat. Foto: José C. León
Jordi Cartanyà, amb el seu equip, dimecres passat. Foto: José C. León

Dimecres, Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls vam celebrar l’acte central de campanya al Pati amb el Joan Tardà i el Joan Josep Nuet i també amb la Raquel Sans. Hi vau poder escoltar les propostes que tenim per fer la ciutat del futur i que farem realitat amb la vostra col·laboració, amb la vostra complicitat.

Però, com ho farem? Ja fa setmanes que us ho anem explicant. No fem volar coloms: tenim projectes concrets per tornar a fer bategar la ciutat. En matèria de Salut plantegem la construcció d’un nou hospital i d’un centre sociosanitari que doni resposta a les necessitats d’atenció sanitària i assistencial pròpies del s.XXI. Treballarem en la línia d’un model d’atenció sanitària comunitària i en la qual l’hospital sigui de titularitat pública i integrat al CatSalut.

Que els carrers estiguin arreglats i nets depèn de l’àrea de Via Pública. Hi volem fer grans canvis, que passen per treballar d’una forma diferent: planificant i pressupostant les actuacions de millorar a través de la creació d’un pla de manteniment que, amb criteri, doni prioritat als carrers en més mal estat.

El Barri Antic és el cor de Valls i fa temps que el tenim malalt. Ens hem de prendre molt seriosament aquest espai incentivant la rehabilitació i construcció d’habitatges perquè hi pugui viure tothom qui vulgui, treballarem per millorar la convivència i fer el barri més segur, pensarem en el trànsit pacificat i una millor gestió de l’aparcament i potenciarem el comerç de proximitat.

Farem que tots els vallencs i vallenques tinguin accés a la cultura, l’aproparem a la ciutadania potenciant els actes de carrer i gratuïts. Volem una ciutat dinàmica, en la qual sempre hi passin coses i, per això, necessitem la col·laboració dels establiments de restauració, per fer de Valls un pol d’atracció cultural de referència. Fomentarem la cultura participativa, de manera que es farà imprescindible recuperar la coordinadora de festes. I, a través del Museu Casteller de Catalunya, coordinarem una ruta cultural que posi en valor els fons documentals dels artistes vallencs. No oblidarem el talent vallenc ni la visibilització del patrimoni cultural, arquitectònic i històric de la ciutat.

Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls promourem els hàbits de vida saludables entre la ciutadania posant a disposició dels vallencs i de les vallenques espais per a la pràctica de l’esport a l’aire lliure i habilitarem senders i camins. Obrirem els patis de les escoles perquè els clubs esportius i la ciutadania els pugui fer servir, alhora que en traurem un major rendiment. A més, dissenyarem un pla de manteniment de les instal·lacions esportives. Potenciarem l’esport femení per caminar cap a una societat més igualitària.

Volem millorar la situació laboral de les persones en risc d’exclusió o amb atur de llarga durada. Hem de tenir un model de treball de qualitat. Valls ha de ser una ciutat que atragui talent. En l’àmbit de l’empresa, potenciarem la Marca Camp de Valls, farem un pla de manteniment i de mobilitat de les vies del polígon. Abordarem totes les facetes de l’ocupació: emprenedors, autònoms, petita i mitjana empresa, grans empreses, etc., per seguir atraient capital econòmic.

Valls ha de ser un atractiu turístic de l’interior de la Costa Daurada. Aquests últims 4 anys hem treballat per situar la ciutat com a referent de la gastronomia tradicional i popular i ho seguirem fent. Tindrem el Museu Casteller de Catalunya, que generarà molta activitat econòmica al seu entorn i ho hem d’aprofitar per potenciar el sector hoteler, restaurador i també comercial.

En aquest sentit, seguirem treballant de tu a tu amb els comerciants per vertebrar tot l’eix comercial, que ha de cohesionar socialment els barris. Estimularem el consum de productes de la terra, autòcton, de proximitat i de temporada. Millorarem l’ordenança de via pública per fomentar les terrasses i els espais de restauració al carrer.

Esquerra Republicana i Compromís per Valls volem que Valls sigui una ciutat per passejar-hi, atractiva. Per això, no només impulsarem el pla de recuperació dels torrents sinó que també millorarem les places i parcs perquè siguin espais acollidors, agradables, els embellirem perquè els veïns i les veïnes hi puguin fer vida. Farem de Valls una ciutat més sostenible energèticament i començarem per aplicar mesures d’autoconsum als edificis municipals, que ens permetran un abaratiment del consum elèctric. Impulsarem campanyes de civisme i sensibilització per millorar el servei de recollida de brossa.

Aquests són alguns dels projectes que Esquerra Republicana i Compromís per Valls tenim per la ciutat i que volem fer realitat amb vosaltres. Us convido a visitar la pàgina web: www.jordicartanya.cat, on els podreu llegir tots. Esperem que uns engresquin tant com a nosaltres i que ens feu confiança el proper 26 de maig! Sortim a guanyar l’alcaldia!