Què penso

Feu-nos confiança

Avui s’acaben quinze dies intensos de campanya electoral per a les eleccions municipals del 26 de maig, però fa molt més temps que Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls treballem per bastir un projecte de ciutat de present i futur engrescador i realista, en el qual tothom s’hi senti interpel·lat.

Us hem escoltat: hem organitzat les trobades sectorials per embastar el programa, que s’ha fet amb la col·laboració de molta gent  i que podeu consultar a: www.jordicartanya.cat. Ens hem reunit amb entitats, associacions, escoles, empresaris...i amb els veïns i les veïnes, és a dir, amb el teixit social de la ciutat, perquè és qui la manté viva. I no podem estar més agraïts de la bona rebuda que hem tingut.

Però deixeu-me que avui aprofiti aquestes línies per concretar una mica més la proposta de govern que farem efectiva si ens feu confiança per guanyar l’alcaldia.

Insisteixo en l’àmbit de la salut. Mireu, el 2017 teníem l’oportunitat de traspassar la gestió de l’hospital a la Generalitat per tal d’integrar-lo al CatSalut. S’havia parlat extensament amb el conseller Toni Comín, però des d’alcaldia es va desestimar. ERC i CxV tenim clar que el model de gestió ha de ser públic i no podem perdre més el temps. Ens mereixem un pla de salut per a la ciutat digne del s.XXI, de qualitat. I, per això, volem un parc sanitari que integri l’hospital, un nou centre sociosanitari i un segon CAP.

I, de la mateixa manera que s’ha de planificar el model sanitari, també s’ha de planificar la millora dels carrers i places de la ciutat. Segur que estem d’acord que volem una ciutat neta i agradable en la qual s’hi pugui passejar. Això pot ser possible si es fa feina de carrer, però també si al despatx es fa una bona tasca de planificació. ERC i CxV volem fer un pla de manteniment de la via pública per arreglar amb celeritat aquell carrer que té l’asfalt aixecat o la vorera massa estreta.

La recuperació del Barri Antic i dels torrents, seguir treballant perquè tothom tingui accés a l’habitatge, reduir les barreres arquitectòniques, potenciar els hàbits de vida saludables, fer que la cultura sigui accessible per a tothom i pensar amb el jovent, fomentar l’ocupació des de totes les seves facetes: autònoms, petita i mitjana empresa, emprenedoria, grans empreses, són projectes que volem per recuperar la capitalitat de Valls i convertir la ciutat en un referent al Camp de Tarragona.

El nostre lema de campanya ‘Estem per tu’ és molt explícit. No sabem ni volem treballar de cap altra manera que no sigui amb la complicitat de tots els vallencs i les vallenques. Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls volem un Ajuntament que es fonamenti sobre els valors de l’honestedat, la proximitat, l’ètica i la transparència.

El passat 28 d’abril, gairebé 4.000 vallencs i vallenques vau confiar en el projecte d’ERC. Ara, us demanem que ens torneu a fer confiança perquè Valls sigui el mirall de la república que volem com a país. Som un equip de persones entusiasta per canviar les dinàmiques de la ciutat i convertir-la en allò que entre tots i totes volem que sigui.

La realitat actual és que tenim preses polítiques i presos polítics, exiliats i exiliades, per haver facilitat l’exercici d’un dret tan democràtic com posar urnes perquè la ciutadania pogués votar sobre el futur de Catalunya. L’1O és el símbol de la resistència i de la defensa dels drets i llibertats de les persones.

Aquesta mateixa setmana hem vist com els presos polítics recollien les seves actes de diputats i senadors. Estic segur que molta gent que no ens ha votat mai o socialistes de tota la vida, no us heu sentit còmodes amb aquest tracte tan injust que estan rebent els nostres líders polítics, unes persones que, malgrat tot, es mantenen dempeus, convençuts que votar no és un delicte.

Fa temps que estem per eixamplar la base i aquestes eleccions municipals, ERC i també CxV us demanem que feu aquest canvi de xip, que els qui ja no us sentiu representats pels socialistes que han secundat el 155 i han posat els nostres dirigents a la presó ens doneu suport. De fet, la nostra llista és una llista que aglutina persones que precisament venen del socialisme i d’altres ens han donat suport obertament.

Des de l’Ajuntament defensarem aquests valors d’esquerres i de país. ERC i CxV presentem propostes factibles. No volem prometre res que no puguem complir i no volem enganyar els vallencs i les vallenques amb projectes faraònics. Tenim molt clar quina ciutat volem pel futur (moderna, dinàmica, transformadora) i volem fer-ho amb la complicitat de la ciutadania, escoltant-los per saber què opinen i com volen que sigui Valls pels seus fills i néts.

Volem una ciutat de les persones, que puguin viure-hi i treballar-hi, que sedueixi. Només així, des del municipalisme, podrem construir la República Catalana que volem.