Què penso

Passades les eleccions

 

Diumenge passat vam tancar un cicle electoral en el qual la ciutadania ha estat cridada a escollir el nou govern de l’Estat espanyol, els representants europeus i els governs municipals. Hem votat fins a tres cops en un mes de diferència. I ja en tenim els resultats.

Deixeu-me que avui em centri, sobretot,  a parlar dels resultats electorals a les eleccions municipals, que són les que ens toquen més a prop perquè són les que decideixen l’alcalde i el govern de la ciutat i des d’on es poden fer les polítiques públiques de tu a tu.

La participació electoral s’ha enfilat fins al 64,65%. De fet, han votat 1,278 persones més que el 2015, que en global representa un 7,80% més. Des d’Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls no podem fer una altra cosa que fer-ne una lectura positiva, ja que la gent s’ha sentit interpel·lada a decidir quin futur vol per Valls i quin projecte de ciutat s’ha de portar a terme.

Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls hem obtingut 2.441 vots. Per tant, vull aprofitar per fer un agraïment a tots els vallencs i les vallenques que heu confiat en aquest projecte republicà. També vull fer extensiu l’agraïment a tots els membres de l’equip de campanya, els interventors i apoderats, perquè s’ha fet una gran feina.

Com deia, hem tingut la confiança de 2.441 persones (amb un 22% dels vots totals), que amb les dades a la mà, suposen 717 vots més que en els anteriors comicis. Per tant, hem crescut un 4,43% i hem escurçat distàncies amb la primera força.

Però malgrat tot, no podem dir que estiguem satisfets dels resultats perquè aspiràvem a guanyar i no ha estat així. Els resultats obtinguts no han sigut suficients, encara que ens mantenim com a segona força a l’Ajuntament.

Això significa que des de qualsevol que sigui la nostra posició, Esquerra Republicana Catalunya i Compromís per Valls seguirem treballant en la mateixa línia que hem treballat durant tot aquest temps, posant al centre les persones. Ho hem dit i ho tornem a repetir, el nostre compromís amb la ciutadania continua intacte igual com el model de ciutat que volem pel futur de Valls. Volem una ciutat per a les persones, per viure-hi i treballar-hi, una ciutat que sedueixi.

El nostre lema de campanya ha sigut ‘Estem per tu’ perquè ens preocupem per la quotidianitat dels vallencs i de les vallenques, pels problemes reals de la gent. I ens mantenim en aquesta manera de fer política perquè no en coneixem cap altra.

Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls som un equip de persones preparat i cohesionat que tenim un projecte compartit de ciutat i una visió similar de país i seguirem treballant amb aquesta transversalitat que ens caracteritza i que ens fa forts per afrontar els reptes que vinguin a partir d’ara.

Hi ha molts escenaris oberts i venen dies de converses, reunions i trobades per aclarir com es dissenya el nou govern municipal. És el moment on totes les persones que hem estat escollides pels vallencs i vallenques, i han dipositat en nosaltres la seva confiança per definir el futur de Valls, posem en comú els nostres programes i les propostes per fer realitat una ciutat on hi surtin guanyant tots les vallencs i vallenques. Per tant encara queda feina per fer abans no arribi el proper 15 de juny, marcat al calendari com el dia de la constitució dels nous ajuntaments. I, després, caldrà no aturar-se i seguir treballant per la ciutat que tots i totes volem.